Beschikbaarheid

Hoe maak je een professionele bedrijfsreportage?

Bedrijfsreportages worden op verschillende manieren ingezet voor veel verschillende doelen. Benieuwd waarom en hoe je een professionele bedrijfsreportage maakt? Lees dan verder! Ik vertel je onder andere voor welke doelen mijn klanten een bedrijfsreportage gebruiken, welke onderdelen volgens mij onmisbaar zijn én ik neem je mee in mijn werkwijze.

Waarom maak je een bedrijfsreportage?

Bedrijfsreportages kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan een jaarverslag, brochure of website. Met een bedrijfsreportage creëer je een beeld van jouw bedrijf, hiermee kun je mensen niet alleen informeren maar ze ook verder contact laten maken met jouw bedrijf en wie jij bent. En dat is belangrijk, want mensen hebben graag een idee en een gevoel bij degene met wie zij zaken doen. Wanneer ik een bedrijfsreportage maak probeer ik jouw organisatie dan ook zo goed en eigen mogelijk vast te leggen.

Dit doe ik door dichtbij mijn onderwerpen te komen, ze op hun gemak te stellen en op verschillende manieren de sfeer van de ruimte, het bedrijf en de persoon in kwestie vast te leggen. Ik breng een stukje creativiteit in waarmee we unieke beelden van jouw bedrijf maken die je met trots aan de buitenwereld laat zien!

Waaruit bestaat een professionele bedrijfsreportage?

Eigenlijk is er geen standaard antwoord. Een goede bedrijfsreportage toont de identiteit van jouw bedrijf en dus verschilt deze van alle andere bedrijfsreportages. Toch zijn er ook elementen die in (bijna) alle bedrijfsreportages thuis horen.

  • Jouw product of dienst. Uiteraard laten we in een bedrijfsreportage zien wat jij doet! De producten en diensten, of in ieder geval een deel daarvan, staan in de schijnwerpers. Met verschillende lampen en opstellingen kan ik productfoto’s maken die jouw producten zo goed mogelijk presenteren. Bied jij een dienst aan? Dan maak ik bijvoorbeeld foto’s van een fysiek eindresultaat of scenario waarin jouw dienst tot uiting komt.
  • Het productieproces of werkproces. Mensen zien graag iets over de achtergrond van een product of dienst. Samen stellen we vooraf vast welke foto’s we willen maken om het proces te laten zien, zodat ik bij jou in de fabriek, werkplaats of op kantoor een kijkje achter de schermen vastleg. Bijkomend voordeel voor mij is dat ik als fotograaf op hele toffe locaties mag komen, waar ik anders nooit zou kunnen komen.
  • Of dit nu portretten of medewerkers in een werksituatie zijn, mensen brengen levendigheid in de foto’s. Ook geven we hiermee een persoonlijk tintje aan de bedrijfsreportage. Als fotograaf help ik mensen bij het poseren voor foto’s en stel ik mensen op hun gemak. Hierdoor creëren we vriendelijke, open en enthousiaste foto’s van werknemers. Waar mogelijk leg ik ook graag klantcontact vast, zo maken we ook de connectie tussen het proces en de klant.
  • Het bedrijfspand. In de bedrijfsreportage laten we zien waar jij gevestigd bent. Een fabriek, werkruimte, winkel of kantoor? We leggen het vast, zowel de buitenkant als kenmerkende details en mooie ruimtes binnen in het gebouw. Deze foto’s worden vaak gebruikt op contactpagina’s of in brochures en dragen bij aan het beeld van jouw bedrijf.

Een bedrijfsreportage door FloorFoto

Natuurlijk wil ik je in deze blog ook meer vertellen over hoe ik een bedrijfsreportage aanpak. Wat kun je verwachten als je contact met mij opneemt? Ten eerste vind ik het natuurlijk hartstikke leuk dat je contact met me opneemt! We gaan in gesprek over je doelen, wensen, ideeën en vragen. Bijvoorbeeld aan de hand van een briefing. Hierin staan praktische zaken zoals de locatie, het aantal foto’s en wanneer je de foto’s nodig hebt.

Ook ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw bedrijf, wat jullie doen en wat je wilt laten zien. De bovenstaande elementen van een bedrijfsreportage bepreken we, zodat we allebei een beeld van de opdracht hebben. Heb je een huisstijl? Dan vraag ik je die ook aan te leveren, zodat ik daar rekening mee kan houden.

We spreken een tarief af en plannen de fotoshoot. Ik ben op de hoogte van jouw wensen en doelen,. Binnen de kaders die we besproken hebben laat ik mijn creativiteit los op jouw bedrijfsreportage. Zo komen we samen tot mooie, sprekende foto’s die de boodschap van jouw bedrijf ondersteunen.

Zoek jij een professioneel fotograaf om jouw bedrijf mooi in beeld te brengen? Ik kom graag met je in contact! Dan bespreken we samen waar je naar op zoek bent en hoe ik je hierbij kan helpen.