Beschikbaarheid

Een professionele zakelijke portretfoto is onmisbaar

Wil jij een professionele zakelijke portretfoto laten maken? In dit artikel geef ik je 3 redenen waarom een zakelijke portretfoto onmisbaar is. Ook lees je aan het einde van het artikel een aantal tips om tot het beste resultaat te komen. Lees snel verder!

Waarom kiezen voor een professionele zakelijke portretfoto?

Misschien vraag je je af waarom je voor jezelf of je werknemers zou investeren in goede zakelijke portretfoto’s. Waar ga je deze eigenlijk voor gebruiken en voegt dat écht iets toe? Ja, een zakelijke portretfoto voegt écht iets toe. Ik denk dat professionele portretfoto’s juist belangrijker worden nu zoveel van onze eerste indrukken online plaatsvinden. Een eerste indruk maak je tenslotte maar één keer, dus zorg voor een professionele uitstraling van jou en je werknemers zowel op je website als op LinkedIn. Wist je dat LinkedIn fotografie tegenwoordig een specialisme is? Een professionele zakelijke portretfoto is dus zó belangrijk dat er een heuse dienst voor fotografen uit is ontstaan.

Zakelijke portretfoto’s ondersteunen je merkidentiteit

Ik pleit niet zozeer voor LinkedIn fotografie, maar wel voor portretfoto’s die jou, je bedrijf en merk professioneel weergeven. Want dat is in mijn ogen een andere belangrijke reden om voor zakelijke portretfoto’s te kiezen. Een portretfoto gaat verder dan LinkedIn en de eerste indruk van jou als persoon. Het is vaak ook de eerste indruk die potentiële klanten krijgen van je bedrijf en merk. Met een portretfotoshoot kun je dus in één keer zorgen voor een uniforme uitstraling voor alle werknemers die bovendien goed past bij de uitstraling van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de ‘over ons’ pagina op je website? Deze wordt vaak ingezet om het bedrijf een gezicht te geven en inzicht te geven met wie een klant te maken krijgt. Doe dit met professionele portretfoto’s en straal professionaliteit en kwaliteit uit!

Kwaliteit van professionele bedrijfsfotografie

Zo komen we bij de derde reden om te kiezen voor professionele zakelijke portretten: kwaliteit. Wanneer je een professionele fotograaf inhuurt mag je kwaliteit verwachten. Kwaliteit gaat bij een professionele fotoshoot verder dan het maken van een scherpe foto. Een professionele fotograaf werkt met de beste materialen, maakt gebruik van mooi natuurlijk licht of gebruikt studiolampen voor een goede belichting, zorgt samen met jou voor een geschikte achtergrond, maakt foto’s die aansluiten bij je merk én adviseert bij het poseren. Dit alles samen leidt tot een professioneel resultaat en een prachtig zakelijk portret.

Mijn inziens zijn er dus 3 redenen om voor een zakelijke portretfoto te kiezen

1.      Je maakt maar één eerste indruk en die is steeds vaker digitaal

2.      Een professioneel zakelijk portret draagt bij aan je merkidentiteit

3.      Met een professioneel portret stralen jij én je bedrijf kwaliteit uit

 

Zakelijke portretfoto: do’s en dont’s

Ieder portret is uniek en ik werk niet met vaste regels, maar er zijn wel een aantal do’s en dont’s waarmee we samen zorgen voor het beste resultaat.

Blijf jezelf, ook voor een zakelijke portretfoto

Misschien wel de belangrijkste tip die ik kan geven, blijf jezelf! Veel mensen vinden het niet prettig of ongemakkelijk om op de foto te gaan, terwijl het juist voor de foto heel belangrijk is dat iemand zich op zijn gemak voelt. Het helpt als je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft, dan krijg je ook écht een portret dat bij jou past. En, houd ook de merkidentiteit van je bedrijf in gedachten. Een zakelijk portret bij een formeel of informeel bedrijf kan sterk verschillen, net als een portret genomen in een kantoor of productieomgeving.

Wisselwerking tussen fotograaf en model

Weinig mensen zijn het gewend om op de foto te gaan en dus zal ik je als fotograaf coachen tijdens de sessie. Een goede houding op de foto is nu eenmaal net iets anders dan we in het dagelijks leven gewend zijn. Er is geen vaste pose waarin iedereen het beste tot zijn recht komt en vaak duurt het even tot we een goede pose vinden. Tijdens de shoot geef ik je aanwijzingen en passen we je pose bij iedere foto een klein beetje aan totdat we de perfecte pose gevonden hebben. Zoals ik eerder al schreef is het belangrijk dat mensen zich prettig voelen, geef daarom ook feedback aan de fotograaf. Samen komen we tot een prachtig portret!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Net als met iedere andere fotoshoot geldt dat de voorbereiding veel invloed heeft op de resultaten. Daarom bespreken we vooraf wat je wensen en ideeën zijn, wat je wilt uitstralen en welke mogelijkheden we hebben qua locatie. We spreken vooraf duidelijk af wat het resultaat van de fotoshoot moet zijn, waardoor ik je in dit proces goed kan ondersteunen en echt de foto’s maak die je zoekt.

 

Ben je overtuigd van het nut van zakelijke portretfoto’s? Ik help je graag! Je kunt me mailen op info@floorfoto.com of contact opnemen via +31(0)618113965.